+385 98 436 816 branko.kovacic2@gmail.com

Prvenstvo Hrvatske za mlade konje u daljinskom jahanju, Čazma, 01.-02. rujna 2017. godine

KK Husar je ovog vikenda bio organizator Prvenstva Hrvatske za mlade konje. To je jedno od najviše rangiranih natjecanja konjičkog sporta, na kojem se provjerava fizička sprema i stanje mladih konja- konja starosti 5, 6 i 7 godina.
Pa tako konji starosti 5 godina trče na 60 km, konji starosti 6 godina na 80 km i konji starosti 7 godina na 100 km.
Bilo je prijavljenih 16 natjecateljskih parova.

KK Husar iz Čazme je sudjelovao sa 2 natjecateljska para na Prvenstvu Hrvatske i to na utakmici od 60 km sa petogodišnjim konjima i to na grlu Santos u vlasništvu Alena Smoljanića nastupila je Martina Škrlec i na grlu 743 Sokol u vlasništvu Branka Kovačića Katarina Nerlović.
Natjecatelji Pažur Ana sa Argentinkom i Kos Nela sa Spiritom nastupili su na otvorenoj utakmici od 40 km.

U najzanimljivijoj utakmici, na stazi od 60 km, gdje je i konkurencija bila najveća, sa brzinama preko 15 km/sat pobijedio je par 743 Sokol sa Katarinom Nerlović iz KK Husar. Tako je u vitrine KK Husara pored pehara juniorskog prvaka Hrvatske našao svoje mjesto i pehar prvaka Hrvatske za petogodišnje konje.
Drugo mjesto osvojio je par Lara sa Wirnsberger Olesjom iz KK Hrvatski Sokol iz Vukovja i treće mjesto par 632 Alisa El Hafi saTinom Jurković iz KK Soko iz Pazina.
Na utakmici od 80 km pobijedio je par Midnight Rain sa Laurom Šapić iz KK Vinia iz Bjelovara.
Na utakmici od 100 km pobijedio je par 722 Kaan sa Janjom Ključević iz KK As iz Klinča Sela.
I na kraju po vrlo teškom, kišovitom, vremenu, po blatnom i klizavoj stazi svi natjecatelji su sretno završili utrku bez padova i bilo kakovih nezgoda.

KK Husar se zahvaljuje na pomoći u organizaciji Gradu Čazmi i Županiji Bjelovarsko-Bilogorskoj, Komunalija Čazme, DI Čazma, Ribnjaka 1961, Vatrogasaca iz Dabaca, Povijesne postrojbe Bjelovarski Graničari Husari 1756 i svih drugih koji su pomogli u održavanju ove utakmice.